onsdag 25 september 2013

Inspiration och motivation!

Hösten är här, luften är kall och klar men kvällarna är mörka och inspirationen kanske tryter efter en lång och intensiv utomhussäsong. Men nu kan vi väl inte lägga ner, när vi har tränat så duktigt hela sommaren? Nu gäller det att bita ihop och hitta inspiration och motivation i det lilla och ibland lite ytliga. Här får ni mina bästa tips för att hålla uppe motivationen under ruggiga höst- och vinterkvällar. Utan inbördes ordning....

1. Nya träningskläder

Funkar alltid för mig. Är på tok för snål för att låta nya plagg bara ligga kvar i garderoben med lappen kvar. I år är jag i desperat behov av en ny reflexväst och kommer även behöva införskaffa ett par bra handskar och en tjockare långärmad tröja eller jacka. Sedan finns det ju de där grejerna som man kanske inte behöver men ändå bara måste ha, de här  strumporna till exempel, helt underbara om ni frågar mig. Om är kvalitén bra är det ju världens kap. 
Bild lånad från stadium.se 


2. Boka in ett lopp eller sätt upp ett mål inför nästa säsong

Med tanke på i vilken takt som motionsloppen fylls upp nuförtiden är det hög tid. Själv vet jag med säkerhet att det blir Göteborgsvarvet för övrigt är inget bestämt men jag har mina funderingar. 

3. Spring ihop

Hitta en löparkompis som tvingar ut dig. Eller en löpargrupp. För min del har de där friskispassen varit guld, tyvärr har jag inte kunnat vara med på några veckor men nästa vecka hoppas jag att jag får ihop det och de där mörka, kalla och regniga kvällarna då jag absolut inte vill springa ensam....då är jag där! 

4. Om inget annat funkar...

Ta dig till närmsta träningsanläggning. För min del funkar löpband bra eftersom de håller uppe farten, visst det är fruktansvärt långtråkigt, men det är varmt, torrt och ljust. Vissa kvällar precis vad jag behöver :-) 

Håll ut, snart är våren och sommaren här igen! 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att just du hittat min blogg, tack för din kommentar