onsdag 9 december 2015

Lucka 8 och 9

Först av allt, jag är OTROLIGT nöjd med att jag har kommit så här långt med den jälvigt jobbiga julkalendern. Det är jätteroligt och jag kan inte tänka tanken ens att hoppa över en dag. Men det gäller att klura lite, för att det ska bli bra, rolig och hållbar träning. Så här blev de två senaste luckorna…

Lucka 8

Det blev ingen löpning, jag vet inte riktigt vad som hände. Däremot blev det träning med min mini-PT här hemma. Det där med att "barn gör inte som du säger, barn gör som du gör" stämmer nämligen väldigt bra på vår storebror. Ibland vill han också hänga med ut och springa och ibland leder han träningspass i hallen (oftast med något slags dinosaurietema). Igår var en sådan dag.

- Nu ska vi träna mamma, det blir Godzilla-träning!

Efter att ha gått runt och stampat och morrat ett tag ville jag testa något nytt och plockade fram en gammal Mama som jag av en slump hittade för några dagar sedan. Där kör Lofsan ett fantasifullt träningspass med sina söner. Storebror fattade grejen direkt och levde sig in i scenariot, duckade för de galna aporna som kastade bananer (benböj) och hoppade efter den gyllene kokosnöten (upphopp). Bara för att det var så kul körde vi en repris i morse innan förskolan. På temat 8 blev det just 8 upphopp, men  en hel del annat också!


Lucka 9

Ibland är det jobbigt att springa, ibland är det väldigt roligt, ibland är det nästan som en stunds meditation. Idag var det meditation. Storebror fick med sig en kompis hem efter förskolan vilket har inneburit fullt ös hela eftermiddagen. Så att få på sig skorna på kvällen var ren avkoppling, tänkte inte så mycket på hur jag sprang, struntade i fart och distans utan lät bara benen gå. Men, bara för kalenderns skull, mätte jag passet på mobilen. Det visade sig vara nästan exakt 4 kilometer så för att få till en 9 la jag på 5 styrkeövningar med lite olika antal repetitioner som alla var delbara på 5. Det kan vara så att jag börjar nörda ner mig lite för mycket i den här kalendern….

Vad kan man göra på 10 då? Funderar på en repris på lucka 2, alltså 2x10 minuter med joggingvagnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att just du hittat min blogg, tack för din kommentar