onsdag 9 januari 2013

Kom igång nån gång!

Tidningar och bloggar svämmar över av kom igång tips just nu! Nyårslöften ska infrias och chokladpraliner ska brinna!

Är du en av dem som kämpar med att komma igång? Blev det där träningsuppehållet kanske lite för långt? Eller har du aldrig riktigt börjat?

Det är dags nu!

Här kommer mina bästa tips på hur du kommer igång och håller igång.

1) Bestäm dig, vill du det här? Ok då kör vi!

2) Sätt ett konkret mål, någonting du vill klara, ett lopp, springa en viss sträcka, cykla en viss sträcka, en viss vikt i någon maskin på gymmet, en tid i plankan...vad vet jag. Sätt upp ett mål utifrån dina förutsättningar, om du aldrig har sprungit kanske det inte är realistiskt att springa en mara nästa vecka, men var tuff. Du klarar mer än vad du tror!

3) Berätta för någon om ditt mål. Någon som du vet stöttar och peppar.

4) Kör inte all in utan ett steg i taget. Träna 5 dagar i veckan, sluta röka, sluta äta godis och skräpmat är mycket på en gång. Ett steg i taget, så ger du inte upp!

4) När du uppnått ditt mål, belöna dig (helst med något annat än skräpmat) och sätt genast upp nästa mål!

Många säger att man ska välja en träningsform som är rolig. Jag tycker att man ska välja en träningsform som är lättillgänglig och tidseffektiv. Det är inte alltid roligt, men ju bättre man mår och ju bättre det går desto roligare blir det. Räkna med att det kommer bli kämpigt de tre första veckorna. Sedan har du etablerat en vana och allt kommer kännas lättare!

Så är du igång nu? Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att just du hittat min blogg, tack för din kommentar